Taloyhtiöpäättäjä tai isännöitsijä! Tästä rahanarvoista kesälukemisten laiturin nokkaan tai mökille!

 Miten ennakoit taloyhtiön ilmanvaihdon puhdistusten sekä mittausten ja säätöjen yhteydessä eteen tulevat lisätyöt ja yllätykset?

Poikkeuksetta ilmanvaihdon taloyhtiöiden ilmanvaihdon puhdistusten yhteydessä asunnoissa havaitaan asukkaiden luvatta tekemiä asennuksia sekä muutoksia. Yleensä muutokset aiheuttavat ongelmia myös ilmanvaihdon toimintaan jos taloyhtiö ilmanvaihto on keskitetty koneellinen poistoilmanvaihto tai koneellinen keskitetty tulo- ja poistoilmanvaihto.

 

Yleisimmät yllättävät lisätyöt liittyvät yleensä:

  1. Kurttuputkiin liesikuvussa
  2. Ilmanvaihtoventtiileihin, jotka ovat jäänet piiloon rakenteiden taakse
  3. Ilmanvaihtoventtiileihin, jotka eivät ole ilmamäärältään mitattavissa ja säädettävissä
  4. Rajalliseen tai huoltamattomaan korvausilmaan koneellisessa poistoilmanvaihdossa, minkä vuoksi ilmanvaihdon aiheuttama paine-ero saattaa kasvaa yli 15Pa alipaineeseen
  5. Pesuhuoneen rajalliseen siirtoilmaan (välioven ovirako 15-20mm)
  6. Ilmanvaihtokoneen toimintaan, kuten paine-ero ohjauksen puuttumiseen ilmanvaihdosta sekä ilmanvaihdon lämpötilakompensointiin

 

ilmanvaihdon kartoitus

Säästä aikaa ja rahaa ennakoimalla

Asuntokohtaisesti muutamia kymmeniä euroja maksavalla kartoituksella on siis mahdollista ennakoida lähes kaikki ilmanvaihtoon liittyvät puhdistus, huolto sekä mittaus ja säätö sekä korjaustoimenpiteet sen sijaan, että niitä tehdään projektin jo ollessa käynnissä, jolloin mahdolliset lisätyöt kustantavat yleensä merkittävästi enemmän.

Kysy ilmanvaihdon kartoitustarjousta myös teidän taloyhtiöön!

 PYYDÄ TARJOUS!